Boeing ucrainean doborât: Coronavirusul întârzie analizarea cutiilor negre

  • 13 Aprilie 2020 08:08
Boeing ucrainean doborât: Coronavirusul întârzie analizarea cutiilor negre

Canada și alte țări au cerut Teheranului să suspende descărcarea datelor din cutiile negre ale avionului ucrainean doborât de Iran, din cauza restricțiilor de călătorie impuse de noul coronavirus, a făcut cunoscut duminică Ottawa, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Iranul a contactat săptămâna trecută țările implicate în anchetă pentru a le întreba când vor putea trimite experți să asiste la această operațiune, a precizat Biroul pentru securitatea transporturilor al Canadei (BST) într-un e-mail.

Subliniind că țările implicate sunt "nerăbdătoare ca datele din cutiile negre să fie descărcate și analizate", președinta BST, Kathy Fox, a precizat că "toate au dat același răspuns, cu alte cuvinte călătoriile sunt imposibile în prezent și fără îndoială pentru câtva timp" din cauza restricțiilor impuse după pandemia de COVID-19.

Avionul companiei Ukraine International Airlines cu destinația Kiev a fost doborât "din greșeală" de armata iraniană la puțin timp după decolare la 8 ianuarie. Din cele 176 de victime de la bord, 57 erau cetățeni canadieni și alte 29 aveau statutul de rezident permanent în Canada.

BST consideră că reprezentanții din țările implicate trebuie să fie prezenți pentru descărcarea datelor din cutiile negre și că operațiunea trebuie să fie amânată "până când situația se ameliorează suficient pentru a permite călătorii în maximă siguranță".

"Ne așteptăm ca Iranul să își onoreze angajamentele în privința descărcării odată ce condițiile se vor ameliora", a mai afirmat Kathy Fox.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău