BNS a procesat 94% din chestionarele recensământului din 2014. Rezultate finale, abia în martie 2017

  • 19 Octombrie 2016 17:37
BNS a procesat 94% din chestionarele recensământului din 2014. Rezultate finale, abia în martie 2017

Biroul Național de Statistică anunță că a procesat 94 la sută din chestionarele de la Recensământul populației și al locuințelor din 2014. În total au fost prelucrate peste 3 milioane 900 mii de chestionare de toate tipurile, atât pentru persoane, cât și pentru gospodării.

Datele au fost prelucrate integral pentru toate raioanele, în afară de Edineț, Nisporeni și Călărași, precizează BNS într-un comunicat de presă.

Solicitată de Radio Chișinău, șefa adjunctă a Direcției statistica demografică și recensămîntul populației, Snigalițea Nașco, a precizat că procesarea integrală a datelor recensământului se va încheia la sfârșitul lunii octombrie, dar rezultatele vor fi făcute publice doar în martie 2017.

Datele preliminare ale Recensământului arătau o populație de 2,9 milioane  de persoane, fără regiunea transnistreană. Potrivit reprezentatei BNS, această cifră reprezintă numărul celor care au participat la Recensământ, dar nu și numărul întregii populații a Republicii Moldova.

Diferență a apărut pentru că la Recensământ nu au fost acoperite toate gospodăriile din municipiul Chișinău, spune ea.

Datele oficiale, cuprinse în Registrul de Stat al Populației, arată că în prezent în Republica Moldova sunt peste 3 milioane 900 de mii de locuitori, dintre care aproape 3 milioane 250 de mii cu vârsta de peste 18 ani.

La rândul său, Comisia Electorală Centrală a anunțat că în Registrul de Stat al Alegătorilor sunt înscrise 3 milioane 237 de mii de persoane, dintre care numai 2 milioane 853 de mii în listele circumscripțiilor electorale.

Acest anunț a provocat comentarii critice din partea unor analiști și experți, care spun că cifra alegătorilor pe care o invocă CEC ar fi artificial exagerată și, în lipsa rezultatelor finale ale recensământului din 2014, ar putea servi autorităților ca instrument de fraudare a alegerilor prezidențiale din 30 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău