BNRM va găzdui o expoziție personală a pictorului grafician Valeriu Herța

  • 14 August 11:42
BNRM va găzdui o expoziție personală a pictorului grafician Valeriu Herța

Biblioteca Națională a Republicii Moldova (BNRM) va fi gazda unei expoziții de excepție, vernisând lucrările artistului Valeriu Herța, sub genericul „Impresii...”. Vernisajul va avea loc pe 16 august 2024, la ora 15:00, în spațiul expozițional Sala Arte și hărți, situat în blocul II, etajul 1 al bibliotecii (str. 31 august 1989, 78).

Expoziția „Impresii...” reunește 43 de lucrări semnate de Valeriu Herța, incluzând pictură, grafică și caligrafie. Lucrările expuse reflectă, în mod special, impresiile artistului despre peisajul cultural al sitului Orheiul Vechi și sunt realizate în diverse tehnici, în cadrul mai multor tabere de creație artistică.

Valeriu Herța, născut pe 9 septembrie 1960 în comuna Bardar, Ialoveni, este un artist cu o carieră impresionantă în domeniul graficii. Absolvent al Universității Tehnice din Moldova, Herța a început să se facă remarcat în domeniul ex-librisului încă din 1981 și a avut prima sa expoziție personală la Muzeul Literaturii Române „Mihai Eminescu” din Iași în 1991. De-a lungul carierei sale, artistul a fost distins cu multiple premii internaționale și a organizat numeroase expoziții în România și Republica Moldova.

Expoziția va fi deschisă publicului până pe 16 octombrie 2024, iar organizatorii menționează că scopul acesteia constă în promovarea valorilor culturale naționale și a creației artistice contemporane.

BNRM va găzdui o expoziție personală a pictorului grafician Valeriu Herța

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
16
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău