BNM transmite o monedă comemorativă Familiei Regale a României

  • 10 Martie 2023 16:22
BNM transmite o monedă comemorativă Familiei Regale a României

Banca Națională a Moldovei i-a acordat Familiei Regale a României moneda din argint „100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria ca suverani ai României Mari”. Aceasta a fost transmisă ambasadorului României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, de către guvernatorul BNM, Octavian Armașu, transmite IPN.

În cadrul întrevederii, guvernatorul BNM a ținut să transmită moneda comemorativă însoțită de o scrisoare adresată Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române.

„Îmi exprim profunda apreciere față de eforturile României de a susține Republica Moldova în toate aspirațiile sale, mai ales pe drumul său european. Un rol aparte îl are Familia Regală, care rămâne un simbol al unității neamului românesc și un promotor important al Republicii Moldova în Europa și în lume. Apreciez eforturile Casei Regale orientate spre impulsionarea creării de punți economice, sociale și culturale între cele două maluri ale Prutului”, a declarat Octavian Armașu, citat într-un comunicat de presă al BNM.

Prin moneda comemorativă consacrată împlinirii a 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria ca suverani ai României Mari a fost consemnat un eveniment de importanță distinctă în istoria României ce a avut loc la 15 octombrie 1922, la Alba Iulia – ultimul act simbolic al unirii tuturor românilor.

Moneda comemorativă a fost pusă în circulație pe 23 decembrie 2022 ca mijloc de plată și în scop numismatic, în 300 de exemplare. Aceasta completează seria „Evenimente istorice” a Băncii Naționale a Moldovei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău