BNM a prelungit termenul de vânzare a pachetului de acțiuni al Moldinconbank

  • 17 Octombrie 2018 14:16
BNM a prelungit termenul de vânzare a pachetului de acțiuni al Moldinconbank

Banca Națională a Moldovei (BNM) a prelungit cu trei luni termenul de vânzare a pachetului de 63,89% din acțiunile nou emise ale Moldindconbank (MICB). Această decizie a fost luată de instituție după încheierea celei de-a doua licitații pentru vânzarea acestui pachet, care a avut loc între 16 iulie și 16 octombrie.

Potrivit infotag.md, acest pachet a fost emis în schimbul acțiunilor anulate după ce BNM a decis că măsurile întreprinse de deținătorii acestora sunt "concertate". Prin blocarea acțiunilor, BNM a stabilit o perioadă de 90 de zile, în care acționarii "netransparenți" urmau să vândă acțiunile unui investitor care a primit permisiunea autorității de reglementare să le cumpere. În paralel, autoritatea de reglementare a introdus administrarea externă în cadrul MICB, numindu-l vicepreședintele BNM, Aurel Cincilei, în calitate de administrator al băncii. 

Potrivit legislației în vigoare, BNM poate prelungi termenul de vânzare a acțiunilor MICB de trei ori a câte trei luni, având în vedere că legea stipulează că acțiunile trebuie să fie vândute în decurs de un an. Dacă în această perioadă pachetul nu va fi vândut sau dacă BNM decide să nu prelungească termenul de vânzare, atunci emitentul le poate vinde "cu amănuntul" timp de șase luni.

În această perioadă, acțiunile sunt scoase la vânzare în fiecare lună, reducând de fiecare dată prețul cu 10%, 15%, 25% și 30% sau mai mult, dar numai cu permisiunea BNM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău