BMW va produce modelul electric Mini în China

  • 10 Iulie 2018 14:42
BMW va produce modelul electric Mini în China

Grupul auto german BMW AG și compania chineză Great Wall Motor au anunțat un parteneriat pentru producerea modelului electric Mini în China, transmite AP.

Acordul a fost semnat luni, în timpul vizitei în Germania a premierului chinez Li Keqiang.

Ar fi pentru prima dată când modelul Mini este produs în afara Europei. Primul model electric Mini urmează să fie lansat în 2019, fiind fabricat la principala fabrică a BMW din Oxford, Anglia. China a fost în 2017 a patra mare piață pentru modelul Mini, cu 35.000 de vehicule livrate.

BMW și Great Wall au înființat o societate mixtă, numită Spotlight Automotive Ltd, care va produce și vehicule electrice pentru brandul Great Wall.

Și alți producători auto, cum ar fi General Motors, Volkswagen AG și Nissan Motor, au anunțat planuri similare cu partenerii lor chinezi pentru a produce diverse modelele electrice.

Great Wall, cu sediul în Baoding, în apropiere de Beijing, vinde anual peste peste un milion de SUV-uri.

Anul trecut, vânzările BMW pe piața chineză au crescut cu 11,3%, fiind al doilea producător de automobile premium din China după Audi, divizie a Volkswagen. Atât BMW, cât și rivalul Mercedes-Benz mizează pe faptul că pot produce noi automobile electrice pe baza designului convențional al vehiculelor, în pofida scepticilor care susțin că este nevoie de o abordare mai radicală pentru a face față concurenței venite din partea Tesla și a altor start-up-uri.

În paralel, autoritățile de la Beijing și-au propus ca automobilele electrice și cele hibride să reprezinte o cincime din vânzările de automobile în 2025 și pentru a-și atinge acest obiectiv intenționează să relaxeze prevederile cu privire la înființarea de societăți mixte. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău