Blocul „Împreună” solicită demisia imediată a ministrului agriculturii

  • 14 August 15:54
Blocul „Împreună” solicită demisia imediată a ministrului agriculturii

Reprezentanții Blocului politic  „Împreună”, care se declară extrem de îngrijorați de situația creată în sectorul agrar, solicită demisia imediată a ministrului agriculturii, Vladimir Bolea. Aceștia mai spun că susțin ideea de a declara stare de urgență în agricultură, care ar permite înghețarea datoriilor fermierilor afectați de secetă, măcar pentru un an, și adresarea către parteneri externi pentru sprijin financiar pentru stabilizarea situației din domeniu, transmite IPN.

„După trei ani consecutivi de secetă severă în mai multe regiuni, pe fundalul războiului din Ucraina, după creșterea exorbitantă a costurilor resurselor necesare producerii agricole, diminuarea dramatică a prețurilor la materia primă și lipsa protejării pieței interne, azi mii de fermierii micro, mici și mijlocii din zonele rurale se află în pragul catastrofei”, se arată într-un comunicat de presă al blocului, format Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, Liga Orașelor și Comunelor și Partidul Schimbării.

„Întreaga țară observă, din nou, solicitările disperate ale fermierilor, care nu pot combate de unii singuri consecințele schimbărilor climatice, dar și reacția arogantă și superficială a ministerului de resort. Atragem atenția asupra faptului că producătorii agricoli deja nici nu se mai adresează Ministerului Agriculturii, dat fiind faptul că au pierdut speranța că vor obține o reacție adecvată”, se arată în comunicat.

Reprezentanții blocului „Împreună” mai menționează că demult era cazul să fie organizată o platformă eficientă de comunicare între Guvern, asociațiile de fermieri, reprezentanții mediului academic și partenerii de dezvoltare despre modificarea radicală a strategiei de dezvoltare a agriculturii în condițiile schimbărilor climatice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău