Blocul electoral „Renato Usatîi” a depus actele la CEC. Cine sunt pe primele locuri pe lista candidaților la funcția de deputat

  • 14 Mai 2021 13:09
Blocul electoral „Renato Usatîi” a depus actele la CEC. Cine sunt pe primele locuri pe lista candidaților la funcția de deputat

Blocul electoral „Renato Usatîi”, constituit din partidele politice „Patria” și „Partidul Nostru”, a depus actele la Comisia Electorală Centrală (CEC). Renato Usatîi a precizat că pe listă se regăsesc specialiști din diferite domenii, cu accent pe juriști.  „O să avem nevoie de multe proiecte de legi,  pentru a reseta țara, și de o Constituție nouă, deoarece aceasta a fost batjocorită și violată de mai multe ori”, a declarat politicianul, la sediul Comisiei Electorale Centrale, transmite IPN.

Cap de listă sunt: Renato Usatîi, Elena Grițco (președinta fundației lui Renato Usatî) și Ilian Casu. În total pe listă sunt 103 candidați, printre care și 10 primari, cu 2-3 mandate câștigate, 24 de juriști, 16 economiști, 12 ingineri, pedagogi, medici, ecologiști și alții.

Comisia Electorală Centrală a aprobat înregistrarea Blocului Electoral „Renato Usatîi” în data de 5 mai.

Astăzi, 14 mai, este prima zi când candidații la funcția de deputat pot depune actele la CEC. În seara zilei, vor avea loc trageri la sorți pentru determinarea preliminară a ordinii în buletinul de vot la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău