Blocul ACUM vrea să fie anulată legea care permite deschiderea benzinăriilor în zonele duty free

  • 08 Mai 2019 08:27
Blocul ACUM vrea să fie anulată legea care permite deschiderea benzinăriilor în zonele duty free

În aceste zile blocul ACUM va înregistra o inițiativă legislativă prin care să anuleze legea cu privire la deschiderea benzinăriilor în zonele duty free. Declarația a fost făcută de lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, deputată din partea blocului ACUM în Parlament, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

Potrivit ei, această lege a fost votată de deputații Partidului Democrat în Parlament și a fost promulgată de președintele Igor Dodon. Maia Sandu consideră că această lege „a fost strict făcută pentru a promova afacerile lui Ilan Șor”.

„Această lege este neconstituțională și comportă costuri enorme pentru bugetul de stat. „De exemplu, dacă se deschid zece benzinării în aceste zone duty free, noi am calculat că aproximativ 100 de milioane de lei pierde bugetul”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, lidera PAS invită societatea civilă să discute proiectul de lege prin care blocul ACUM vrea să anuleze legea cetățeniei contra investiții, care „este o altă lege votată și promulgată în vederea protejării și promovării schemelor de corupție”. „E o inițiativă care vine să reducă îngrijorările Uniunii Europene pentru că au fost exprimate îngrijorări în mai multe rapoarte că această lege a cetățeniei ar putea să aducă prejudicii regimului liberalizat de vize cu UE”, a menționat politiciana.

Totodată, lidera PAS spune că blocul ACUM pledează în continuare pentru revenirea la sistemul proporțional de vot pentru că, în opinia ei, doar așa s-ar putea asigura un scrutin anticipat cât de cât echilibrat, dacă acesta va avea loc.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
1
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:2,6 m/s
Tue
0
Wed
1
Thu
2
Fri
6
Sat
8

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău