Blocul ACUM | Secțiile de votare de peste hotare vor fi deschise unde sunt puțini alegători, cea mai gravă situație fiind în Italia

  • 18 Ianuarie 2019 18:45
Blocul ACUM | Secțiile de votare de peste hotare vor fi deschise unde sunt puțini alegători, cea mai gravă situație fiind în Italia

Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS contestă modul cum au fost repartizate secțiile de votare de peste hotare și afirmă că guvernarea ar neglija dreptul la vot al cetățenilor din diaspora.

Din cele 25 de secții de vot deschise suplimentar anul acesta față de scrutinul prezidențial din 2016, doar două sunt amplasate în orașe unde locuiesc mulți cetățeni moldoveni, cea de la Bruxelles, în Belgia și Ravena, în Italia. Restul secțiilor de votare ce vor fi deschise anul acesta s-ar afla în localități unde sunt puțini alegători moldoveni, afirmă blocul ACUM.

Cea mai gravă situație ar fi în Italia, unde ar fi trebuit deschise secții de votare suplimentare în orașe precum Parma, Padova, Verona, Mestre, Bologna, Brescia, Modena, Treviso, Milano, Roma, în locul orașelor Bari și Bolzano, unde au fost anunțate de guvern, se arată într-o declarație a blocului ACUM.

De asemenea, în SUA ar fi fost necesară o secție de votare în Washington, iar în Irlanda – una în apropiere de Dublin. Și în România erau necesare 3 secții noi – două în București și una în Iași, dar au fost anunțată, în schimb, o secție în Sibiu, mai afirmă blocul ACUM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău