Blocul ACUM a spus pe ce a cheltuit banii la alegerile locale și apelează, din nou, la cetățeni pentru susținere financiară

  • 26 Octombrie 2019 12:13
Blocul ACUM a spus pe ce a cheltuit banii la alegerile locale și apelează, din nou, la cetățeni pentru susținere financiară

Blocul ACUM apelează din nou la alegători pentru susținerea financiară de care au nevoie cei 160 de candidați ai săi, ca să învingă în turul doi al alegerilor locale, stabilit pentru 3 noiembrie.

Potrivit agenției INFOTAG, în apelul plasat pe pagina blocului este exprimată recunoștința față de cei care au votat pentru candidații săi și datorită cărora blocul are peste 80 de primari în localități mari, aleși în primul tur.

"În această campanie electorală, blocul ACUM a avut cheltuieli de peste 2,4 mil. lei, dintre care peste 1,2 mil. lei pentru cheltuieli de publicitate, 840 mii lei au mers pentru pliante, afișe, bannere și alte materiale promoționale, iar 66 mii lei au fost alocați pentru a organiza întruniri electorale. Pe lângă resursele financiare pe care le-am primit de la bugetul de stat ca urmare a rezultatului alegerilor parlamentare din februarie 2019, am reușit să colectăm peste 430 mii lei din donații de la persoane fizice și 206 mii lei de la persoane juridice", se spune în document.

Potrivit autorilor, candidații blocului au nevoie de susținere și în continuare. Se planifică distribuirea a peste 150 mii de pliante și organizarea a câteva sute de întâlniri. Pentru aceasta este nevoie bani și, din acest motiv, ACUM face apel la cetățeni pentru a face donații, pentru că "nu au în spate oligarhi sau finanțatori bogați care să decidă totul în partid".

"Avem democrație internă, finanțare corectă și transparentă, bazată pe donațiile individuale ale multor oameni. Orice donație, oricât de mică, poate face diferența", a declarat ACUM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău