Blocul ACUM a fost un exemplu pozitiv de colaborare politică, Maia Sandu

  • 20 Decembrie 2019 17:05
Blocul ACUM a fost un exemplu pozitiv de colaborare politică, Maia Sandu

Blocul ACUM, constituit din Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, a încetat să mai existe după alegeri. O spune președinta PAS, Maia Sandu, care consideră că acea conlucrare în Blocul ACUM a fost un exemplu pozitiv de colaborare politică. Politiciana mai spune că nu a fost ușor, pentru că partidele sunt diferite, oamenii sunt diferiți. Este greu și în interiorul unui singur partid, dar mai ales când vine vorba despre partide distincte.

„Dar eu cred că, pornind de la experiența sau trecutul politic recent al Republicii Moldova, a fost o experiență pozitivă. Ea trebuie extinsă. Dar este obligatoriu ca în aceste parteneriate să existe suficiente forțe politice, formate din oameni onești, pentru că atunci este mai ușor să conlucrezi”, a declarat Maia Sandu într-un interviu video acordat Agenției de Presă IPN.

Politiciana a declarat că în acel format s-au reușit lucruri făcute bine, dar și lucruri făcute nu prea bine, însă fără parteneriate nu poți ajunge undeva. „Trebuie să acceptăm că într-o democrație foarte rar se întâmplă ca un partid politic să obțin suficient sprijin sau majoritate parlamentară. Dacă mergem spre o societate democratică, trebuie să învățăm să conviețuim mai multe partide politice, să guvernăm împreună, să facem lucrurile bine pentru cetățeni. Aceasta se întâmplă în multe țări europene, de acolo trebuie să învățăm și acolo ne dorim să ajungem. Chiar dacă altfel am vrea să avem noi cât mai multe voturi, dar suntem conștienți că în democrație lucrurile se întâmplă altfel și să putem construi asemenea parteneriate cu mai multă lume”, a menționat Maia Sandu.

Referindu-se la recentele apeluri de consolidare în rândul partidelor unioniste, lidera PAS a spus că această coagulare trebuie să aibă loc. La ea trebuie să muncească și partidele unioniste, și cele pro-europene, toate care își doresc o țară liberă, democratică și care împărtășesc valorile europene.

Cât despre implicarea sa în alegeri, Maia Sandu spune că deocamdată nu a luat o decizie în acest sens. Nu a decis dacă va candida sau nu a alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală Hâncești și nici la cele prezidențiale.

Interviul „Viziunea președintelui PAS Maia Sandu asupra stării de lucruri în societatea moldovenească la intersecția anilor” este parte a ciclului „Răscrucea de ani prin prisma idealului de a trăi bine acasă”, la care au acceptat invitația președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu, precum și liderii principalelor partide parlamentare Pavel Filip și Andrei Năstase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău