Contestație la CEC referitor la panourile publicitare cu imaginea lui Igor Dodon

  • 17 Ianuarie 2019 17:01
Contestație la CEC referitor la panourile publicitare cu imaginea lui Igor Dodon

Blocul electoral ACUM a despus o contestație la Comisia Electorală Centrală împotriva PSRM referitor la panourile publicitare cu chipul președintelui Igor Dodon și pe care este scris mesajul „Vine timpul nostru”, scris în limbile română și rusă.

Potrivit documentului, mesajul de pe aceste panouri care se găzsesc pe zeci de străzi ale municipiului Chișinău este identic cu sloganul folosit de PSRM. Astfel, blocul electoral ACUM afirmă că, potrivit rolului constituțional, Igor Dodon „trebuie să acționeze cu imparțialitate și, în orice caz, nu poate avea calitatea de competitor politic”. În același timp, formațiunea mai menționează că PSRM nu a declarat cheltuielile pentru panourile electorale cu imaginea președintelui. „Întrucât concurentul electoral partidul Socialiștilor din Republica Moldova nu a prezentat niciun raport financiar cu privire la gestionarea contului bancar „fond electoral”, rezultă că cheltuielile pentru panourile electorale în care apare Igor Dodon nu au fost efectuate nici din acest cont bancar”, se precizează în contestație. 

Astfel, blocul electoral „ACUM” cere CEC-ului sancționarea PSRM pentru că ar folosi fonduri financiare și materiale nedeclarate, sancțiunare care ar reprezenta anularea înregistrării partidului în cursa electorală prin intermnediul instanței de judecată la cererea Comisiei. 

Deocamdată, nici PSRM, nici președintele Igor Dodon nu au comentat, deocamdată, contestația blocului ACUM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău