Blinken: Rusia încearcă să-i supună pe ucraineni făcându-i să înghețe

  • 05 Noiembrie 2022 09:45
Blinken: Rusia încearcă să-i supună pe ucraineni făcându-i să înghețe

Rusia încearcă să compenseze înfrângerile de pe front din Ucraina distrugând infrastructuri vitale pentru a supune această țară și a-i face populația să înghețe pe timpul iernii, a spus secretarul de stat american Antony Blinken.

FB: „Aproximativ 40% din infrastructurile care furnizează apă caldă și electricitate ucrainenilor sunt distruse”. „Aproximativ 40% din infrastructurile care furnizează apă caldă și electricitate ucrainenilor sunt distruse”, a spus Blinken într-o conferință de presă după încheierea reuniunii miniștrilor de externe din G7, potrivit Agerpres.

El a anunțat că țările G7 au convenit să creeze un nou grup de coordonare care va ajuta la pregătirea, restabilirea și apărarea rețelei energetice a Ucrainei, rețea pe care „președintele (rus Vladimir) Putin a brutalizat-o”. Pe de altă parte, demnitarul american a dat asigurări că între cele două maluri ale Atlanticului convergența de opinii privind China „este tot mai puternică și tot mai clară”.

„Ceea ce am văzut în cursul ultimilor doi ani este o convergență în creștere între Statele Unite și Europa în ceea ce privește abordarea noastră față de China”, a spus Antony Blinken. Din G7 fac parte SUA, Regatul Unit, Germania, Franța, Italia, Japonia și Canada. Președinția anuală prin rotație este asigurată în prezent de Germania, iar în 2023 de Japonia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău