Bitcoin scade cu 10% după ce China interzice activitățile de minare de bitcoin în Sichuan

  • 21 Iunie 2021 17:18
Bitcoin scade cu 10% după ce China interzice activitățile de minare de bitcoin în Sichuan

Bitcoin s-a depreciat luni cu aproape 10%, după ce recenta volatilitate de pe piața criptomonedelor nu a arătat semne de atenuare, jucătorii de pe piață citând extinderea măsurilor anunțate de China împotriva activităților de minare de bitcoin, transmite Reuters, citat de AGERPRES.

Luni, bitcoin a scăzut la 32.094 dolari, cel mai redus nivel din ultimele 12 zile și un declin de aproape 50% față de maximumul de 64.895 de dolari atins în data de 14 aprilie. Cea mai importantă monedă digitală s-a depreciat cu peste 20% numai în ultimele șase zile dar pe ansamblul acestui an s-a apreciat cu peste 10%.

Vineri, autoritățile din provincia chineză Sichuan au interzis activitățile de minare de bitcoin.

Producția de bitcoin din China reprezenta anul trecut aproximativ 65% din producția globală, conform datelor Universității din Cambridge, iar regiunea Sichuan era al doilea mare producător chinez

Luni, Banca Centrală a Chinei (PBOC) a anunțat că a convocat câteva bănci și companii de plăți, solicitându-le să ia măsuri drastice împotriva tranzacționării de criptomonede. Întâlnirea oficialilor PBOC cu instituții ca Agricultural Bank of China (AgBank), China Construction Bank (CCB), Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) și Alipay vine după ce luna trecută Comitetul de dezvoltare și stabilitate financiară de la Beijing avertiza că statul chinez va lua măsuri ferme împotriva activităților de minare de bitcoin și a activităților de tranzacționare cu criptomonede, în încercarea de a elimina riscurile financiare.

Banca Centrală a Chinei a cerut instituțiilor să demareze verificări amănunțite ale conturilor clienților pentru a-i identifica pe cei implicați în activitățile de tranzacționare cu criptomonede și să taie urgent canalele lor de plăți.

De asemenea, PBOC a solicitat băncilor și companiilor de plăți să investească mai mult în tehnologiile folosite pentru a identifica mai bine tranzacțiile legate de criptomonede și pentru a cunoaște mai bine activitatea clienților lor.

La un moment dat, China era una dintre cele mai puternice piețe pentru bitcoin, cea mai răspândită monedă virtuală. Cu toate acestea, în 2019 autoritățile de la Beijing și-au schimbat punctul de vedere, iar plățile cu criptomonede au fost declarate ilegale pe motiv că acestea monede pot fi un instrument utilizat în activități infracționale. Țara asiatică est îngrijorată de riscul speculativ pe care îl prezintă criptomonedele pentru sistemul său financiar.

Bitcoin este cea mai importantă monedă digitală, cu o cotă de piață de aproape 70%. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:4,63 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău