Bitcoin a pierdut 22% din valoare într-o singură zi

  • 05 Decembrie 2021 11:12
Bitcoin a pierdut 22% din valoare într-o singură zi

Prețul criptomonedelor a scăzut brusc sâmbătă. Bitcoin a pierdut 22% din valoare, iar ether a scăzut cu peste 10%. Prăbușirea urmează unei săptămâni volatile pentru piețele financiare, relatează Business Insider.

Bitcoin a pierdut o cincime din valoare sâmbătă, în urma unor vânzări de criptomonede în valoare de un miliard de dolari, pe fondul încercării unor investitori de a-și retrage profiturile și al îngrijorărilor în ceea ce privește macroeconomia, scrie digi24.ro

La finalul ședinței de tranzacționare, Bitcoin a scăzut până la valoarea de 41.967,5 de dolari. Și criptomoneda ether a scăzut cu peste 10%.

Potrivit platformei de date privind criptomonedele Coingecko, capitalizarea de piață a celor 11.392 de monede pe care le urmărește a scăzut cu aproape 15%, până la 2,34 trilioane de dolari. Această valoare a depășit pentru scurt timp 3 trilioane de dolari luna trecută, când bitcoin a atins un record de 69.000 de dolari.

Prăbușirea urmează unei săptămâni volatile pe piețele financiare. Randamentele acțiunilor globale și ale obligațiunilor de referință din SUA au scăzut vineri, după ce datele au arătat că creșterea locurilor de muncă din SUA a încetinit în noiembrie, iar varianta Omicron a coronavirusului a făcut ca investitorii să fie și mai prudenți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău