Biserica Ortodoxă Română reafirmă susținerea pentru clericii și credincioșii din Republica Moldova care revin la Mitropolia Basarabiei: „Sunt binecuvântați”

  • 01 Martie 09:10
Biserica Ortodoxă Română reafirmă susținerea pentru clericii și credincioșii din Republica Moldova care revin la Mitropolia Basarabiei: „Sunt binecuvântați”

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Sfântul Sinod a decis că toți clericii ortodocși români și păstoriții lor din Republica Moldova care revin în Mitropolia Basarabiei sunt clerici canonici și credincioși binecuvântați, iar orice sancțiune disciplinară îndreptată împotriva lor pe motivul apartenenței lor la Biserica Ortodoxă Română este considerată nulă și neavenită, potrivit hotărârii sinodale nr. 8090 din 19 decembrie 1992, scrie Basilica.ro.

De asemenea, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a dat binecuvântarea, încurajarea și susținerea inițiativelor comunităților ortodoxe românești din Ucraina de a reface comuniunea cu Biserica Mamă, Patriarhia Română, prin organizarea lor juridică în structura religioasă numită Biserica Ortodoxă Română din Ucraina.

Amintim că de la începutul invaziei rusești în Ucraina, zeci de preoți din R. Moldova au trecut de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei, motivul principal invocat de aceștia fiind că Patriarhia Moscovei susține războiul dus de Rusia în Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,12 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău