Biserica din Medeleni, redeschisă cu ajutorul credincioșilor de pe ambele maluri ale Prutului

  • 20 Septembrie 2021 15:24
Biserica din Medeleni, redeschisă cu ajutorul credincioșilor de pe ambele maluri ale Prutului

Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din comuna Medeleni, raionul Ungheni, a fost redeschisă după ample lucrări de renovare și a fost sfințită de un sobor de preoți de pe ambele maluri ale Prutului.

După trei ani de lucrări de restaurare, ușile bisercii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” s-au deschis larg. Un sobor de preoți din cadrul Mitropiliei Basarabiei a oficiat slujba de sfințire a lăcașului sfânt.

„Ne bucurăm foarte mult pentru că avem un loc suplimentar în care omul să se regăsească în legătura sa cu Dumnezeu și simțirea românească să fie la ea acasă”, a declarat ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei pentru TVR Moldova.

Biserica se afla într-o stare deplorabilă, așa că a fost nevoie de restaurarea ei totală. Banii au fost colectați de la enoriași din România și Republica Moldova.

„S-a făcut ceea ce s-a făcut cu ajutorul fraților români din cealaltă parte și din partea aceasta, din Basarabia. Este un lucru frumos”, a precizat ÎPS Părinte Mitropolit Petru.

Credincioșii s-au adunat de la mic la mare și s-au arătat bucuroși că, în sfârșit, vor putea trece pragul lăcașului sfânt. În semn de susținere și recunoștință, la slujba de sfințire au fost prezente oficialități de pe ambele maluri ale Prutului.

„Este un eveniment la care am venit cu mare bucurie, la invitația preoților de la această biserică. O nouă biserică într-un sat foarte frumos și, desigur, un moment deosebit pentru întreaga comunitate. Tot satul este aici”, a subliniat primarul municipiului Iași, Mihai Chirica.

La finalul evenimentului, oficialităților prezente și ctitorilor bisericii le-a fost oferite GRAMATE MITROPOLITANE, Ordinul „Ștefan cel Mare și Sfânt” printre care lui Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași, respectiv Distincție de Vrednicie deputat Alianței pentru Unirea Românilor din Parlamentul României, Boris Volosatîi.

Totodată, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit PETRU a primit din partea primarului Municipiului Iași, Mihai Chirica, Diploma de Recunoștință și un album foto al Municipiului Iași.

Pentru lucrările de reparație s-au investit 200.000 de euro. Procesul de restaurare a bisericii din Medeleni a început în anul 2018.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău