Biserica de lemn din Cricova a aderat la Mitropolia Basarabiei. Preot: De acum suntem parte a familiei mari a Bisericii Ortodoxe Române

  • 22 Iulie 11:30
Biserica de lemn din Cricova a aderat la Mitropolia Basarabiei. Preot: De acum suntem parte a familiei mari a Bisericii Ortodoxe Române

Preotul Andrei Percic, paroh al Bisericii de lemn „Sfântul Alexandru de Svir” din Cricova, a anunțat ieri, 21 august, că lăcașul de cult a trecut la Mitropolia Basarabiei.

„Ca urmare a demersurilor și solicitărilor dumneavoastră, comunitatea noastră ortodoxă din orașul Cricova, mun. Chișinău, a fost primită sub omoforul Mitropoliei Basarabiei. De acum suntem parte a familiei mari a Bisericii Ortodoxe Române, prin voința și binecuvântarea lui Dumnezeu și grija păstorească a Înaltpreasfințitului Petru, Mitropolit al Basarabiei. Comunitatea noastră are acum statut deplin și mult așteptat, canonic și juridic, ca parohie ortodoxă în cadrul Bisericii Ortodoxe Române”, a scris pe Facebook preotul Andrei Percic.

Potrivit acestuia, Aderareade la Patriarhia Rusă la Patriarhia Română nu este un moft personal, nici un act politic, economic sau social.

„Ea a fost solicitată de-a lungul ultimilor ani de către creștinii și enoriașii din Cricova, care și-au exprimat dorința fermă de a reveni la biserica mamă, la originile culturale, spirituale și istorice. Este un act de recunoștință față de înaintașii noștri, strămoși, domnitori și, în special, față de Sfinții noștri mult iubiți Părinți. Revenim la Biserica Ortodoxă Română, care are comuniune cu toate Bisericile locale (Grecia, Constantinopol, Alexandria, Ierusalim, Antiohia, Serbia, Bulgaria și altele), fiind binecuvântați și recunoscuți de Patriarhia Ecumenică”, a precizat preotul.

Andrei Percic a menționat că va continua să foloseascvă același calendar și să prăznuim sărbătorile Domnești și pe sfinți la fel ca până acum.

„Vom mărturisi același crez și același simbol de credință, fără nicio schimbare. Vom oficia aceeași Sfântă Liturghie, ne vom împărtăși din același Trup și Sânge al Mântuitorului nostru Iisus Hristos și vom săvârși aceleași Sfinte Taine: botez, cununie, rugăciuni și înmormântare, sfințirea caselor etc. Vom continua să predicăm, să învățăm și să sprijinim categoriile vulnerabile ale societății noastre: orfani, deținuți, persoane în vârstă, persoane solitare și persoane cu nevoi speciale, oferindu-le suport material, social și moral-spiritual. Ne vom ruga pentru pacea și bunăstarea Sfintei noastre Biserici, a poporului nostru binecredincios de pretutindeni și a țării noastre. Nimic nu este mai frumos, mai demn și mai plin de duh decât a locui împreună cu frații. Mulțumim pentru tot sprijinul, încrederea și bunăvoința voastră. Să fim demni, responsabili și credincioși strămoșilor, credinței și culturii noastre.Doamne ajută!”, a transmis l Andrei Percic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sat
21
Sun
21
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău