Biroul Politici de Reintegrare califică inadmisibile declarațiile deputatului rus, Leonid Sluțki, precum că regiunea transnistreană ar aparține Rusiei

  • 09 Septembrie 2022 08:26
Biroul Politici de Reintegrare califică inadmisibile declarațiile deputatului rus, Leonid Sluțki, precum că regiunea transnistreană ar aparține Rusiei

Biroul Politici de Reintegrare califică inadmisibile declarațiile deputatului Dumei de Stat și liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, Leonid Sluțki, precum că regiunea transnistreană ar aparține Rusiei.

Potrivit unui comentariu oferit pentru Deschide.MD de către reprezentanții Biroului, declarațiile de acest gen sunt inacceptabile, inadmisibile și ridică semne de întrebare îngrijorătoare în contextul prevederilor art.5 din Tratatul de prietenie și cooperare între Republica Moldova și Federația Rusă din 19 noiembrie 2001, care face referire la respectarea suveranității, independenței și integrității teritoriale a părților. La fel, Tratatul prevede că „părțile condamnă separatismul în orice manifestări ale acestuia și se obligă să nu sprijine mișcările separatiste”.

Politician rus a declarat în timpul unei vizite în Extremul Orient rus, că Transnistria este teritoriu rusesc și a îndemnat Moscova să-și sporească sprijinul pentru această regiune. El a spus că trebuie reconstruit aeroportul din Tiraspol, iar pe lângă centrala termo-electrică de la Cuciurgan trebuie dezvoltate și alte proiecte importante de infrastructură.

Și ministrul de externe Serghei Lavrov a făcut mai multe declarații în ultima perioadă, subliniind că Moscova va face totul pentru a proteja interesele populației rusofone și că autoritățile de la Chișinău ar evita un dialog direct cu Tiraspolul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău