Biroul permanent va stabili miercuri data primei ședințe plenare din sesiunea de toamnă

  • 04 Septembrie 2023 16:36
Biroul permanent va stabili miercuri data primei ședințe plenare din sesiunea de toamnă

Biroul permanent al Parlamentului va stabili pe 6 septembrie data primei ședințe plenare din sesiunea de toamnă, precum și ordinea de zi a acesteia. Președintele legislativului, Igor Grosu, a subliniat, cu prilejul debutului sesiunii parlamentare, că Republica Moldova se află în cea mai responsabilă perioadă din istorie, anul curent fiind o perioadă în care țară trebuie să se avanseze pe calea spre integrare europeană, transmite IPN.

Anul 2023 este un an în care trebuie să avansăm ireversibil pe calea noastră spre integrare europeană – să începem negocierile și să dezvoltăm Moldova. De aceea, suntem determinați și vom depune toate eforturile pentru a realiza acest deziderat pe linie parlamentară, fiindcă vreau să avem legi bune, iar moldovenii să trăiască ca europenii, pentru că merită”, a spus Igor Grosu, citat într-un comunicat de presă.

Pe parcursul săptămânii, mai multe comisii parlamentare se întrunesc în ședințe. Printre proiectele ce vor fi discutate la ședințele comisiilor se numără ratificarea amendamentelor la Acordul de parteneriat strategic, comerț și cooperare cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, inițiativele privind etichetarea produselor cu impact energetic și facilitarea dezvoltării proiectelor de infrastructură energetică, proiectul privind declararea utilității publice de interes național pentru lucrările de construcție a drumului Leova – frontiera cu România și a punctului de trecere a frontierei de stat cu infrastructura conexă. De asemenea, deputații urmează să examineze modificări la Codul transporturilor rutiere și Codul contravențional.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, legislativul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de toamnă din acest an începe astăzi, 4 septembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:19 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău