Bill Gates: Tratamentele pentru COVID-19, să ajungă la persoanele care au nevoie, nu la cei ''care oferă mai mult''

  • 11 Iulie 2020 14:29
Bill Gates: Tratamentele pentru COVID-19, să ajungă la persoanele care au nevoie, nu la cei ''care oferă mai mult''

Filantropul miliardar Bill Gates a lansat un apel ca tratamentele și viitorul vaccin împotriva COVID-19 să fie făcute disponibile țărilor și oamenilor care au cea mai mare nevoie de ele, nu celor care ''oferă mai mult'', adăugând că un mod de acțiune bazat pe mecanismele pieței va prelungi pandemia, informează Reuters, preluat


''Avem nevoie de lideri care să ia aceste decizii dificile pentru o distribuție bazate pe echitate, nu doar pe factorii dictați de piață''.

Există sute de proiecte de vaccin în curs de desfășurare, iar guvernele din Europa și Statele Unite investesc miliarde de dolari în cercetare, teste și fabricație, însă există temeri că statele cu venituri mai mari ar putea procura tratamente promițătoare împotriva noului coronavirus, în timp ce țările în curs de dezvoltare nu ar primi nimic.

Comisia Europeană și Organizația Mondială a Sănătății au avertizat asupra unei competiții nesănătoase în goana după un tratament considerat esențial pentru salvarea vieților și rezolvarea haosului economic creat de virus, în timp ce anumiți oficiali de la Washington au declarat că vor prioritiza rezidenții Statelor Unite.

Potrivit lui Gates, eforturile care început în urmă cu două decenii odată cu lupta împotriva crizei globale HIV/SIDA, când țările s-au solidarizat pentru a face ca tratamentele să fie disponibile în cele mai multe dintre țările lumii, inclusiv în Africa, ar putea servi drept model ca tratamentul împotriva COVID-19 să devină accesibil la scară largă.

Filantropul a folosit drept exemplu Fondul global de lupta împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei și Malariei, creat în 2002, precum și Planul de Urgența al Președintelui SUA pentru combaterea SIDA, programe care facilitează accesul la medicamente și contribuie la combaterea unei boli cu una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate din lume.

''O lecție esențială în lupta împotriva HIV/SIDA este importanța construirii acestui sistem global de distribuție, extins și echitabil, astfel încât medicamentele să ajungă la toată lumea'', a mai spus Gates. AGERPRES/(AS-autor: Simona Tatu, editor online: Adrian Dădârlat)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispozițiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum și orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website. Detalii în secțiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteți interesați de preluarea știrilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău