Bill Gates este nemulțumit pentru că plătește taxe prea mici: „Trebuie să plătesc taxe mai mari!”

  • 25 Februarie 2018 09:48
Bill Gates este nemulțumit pentru că plătește taxe prea mici: „Trebuie să plătesc taxe mai mari!”

Fondatorul Microsoft și miliardarul Bill Gates spune că ar trebui să plătească mai multe taxe și că guvernul ar trebui să le ceară lui și altor oameni bogați să contribuie cu sume „semnificativ mai mari”, potrivit CNN.

„Trebuie să plătesc taxe mai mari. Am plătit mai multe taxe, peste 10 miliarde dolari, însă guvernul ar trebui să pretindă oamenilor din aceeași poziție cu mine să plătească taxe semnificativ mai mari”, a spus Bill Gates, miliardar cu o avere de peste 90 miliarde dolari, în cadrul unui interviu, notează Ziarul Financiar.

Gates, al doilea cel mai bogat om din lume după Jeff Bezos, nu a avut rețineri în a critica noile prevederi fiscale din SUA, care au acordat facilități fiscale corporațiilor.

„Nu a fost un pas înainte în legea fiscală. A fost un pas înapoi”, a spus Gates, argumentând că cel mai mare beneficiu este simțit de cei foarte bogați, nu de clasa muncitoare și clasa mijlocie, așa cum au spus guvernanții.

„Persoanele care sunt mai bogate au primit mai multe beneficii decât clasa de mijloc sau decât cei săraci”, a punctat Bill Gates.

Întrebat ce părere are despre inegalitatea de șanse care este în creștere în SUA, Gates, care a donat mai mult de 40 mld. dolari cauzelor caritabile, a spus: „Asta ar trebui să dea de gândit tuturor democrațiilor avansate”.

„Înca avem aproape 17% din populație care trăiește în condiții proaste, și acest lucru ar trebui să fie foarte dezamăgitor pentru noi. Gândul guvernului ar trebui să fie: «de ce nu facem o treabă mai bună pentru oamenii aceia?»”, a mai spus miliardarul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău