BILD: Dronele ucrainene vor putea ataca bombardierele strategice ruse de pe aerodromul Olenia

  • 06 Aprilie 18:30
BILD: Dronele ucrainene vor putea ataca bombardierele strategice ruse de pe aerodromul Olenia

În scurt timp, Ucraina va avea la dispoziție drone cu rază lungă de acțiune care vor bate până în Ural și Arctica, notează BILD pe Telegram.

Recent, armata ucraineană a atacat pentru prima dată cu drone ținte în Tatarstan, situate la o distanță de 1300 km de linia frontului.

Sursa precizează că, în special, au fost folosite aparate de fabricație ucraineană UJ-22, care până nu demult puteau zbura la o distanță de 800 km, iar acum și-au extins raza de acțiune datorită dotării cu rezervoare suplimentare de combustibil. În alt caz a fost folosit o dronă construită în baza aeronavei ultraușoare ucrainene Aeroprakt A-22 „Vulpea zburătoare”, transmite IPN.

Potrivit BILD, deja în acest an Ucraina va dispune de drone cu o rază de acțiune de până la 2 000 km și mai mult. Ele vor acoperi deficitul de rachete cu rază medie și lungă de acțiune. „Rachetele sunt de domeniul trecutului. Dronele sunt viitorul”, a declarat pentru BILD o sursă a publicației.

Potrivit informației, până la sfârșitul anului, cel puțin 10 producători vor livra Forțelor Armate ucrainene drone cu o rază de acțiune de până la 2 500 km. Iar biroul de proiectare din Kiev „Luch” a dezvoltat drona Sokol-3000, care poate zbura la o distanță de până la 3300 km.

Potrivit BILD, noua armă ucraineană va putea ataca ținte, de exemplu, în regiunea Murmansk, unde sunt dislocate 80 de baze militare, inclusiv aerodromul Olenia, baza bombardierelor strategice care atacă Ucraina.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
23
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău