Bilanțul victimelor urcă la 95 în India și Bangladesh după ciclonul Amphan

  • 22 Mai 2020 12:27
Bilanțul victimelor urcă la 95 în India și Bangladesh după ciclonul Amphan

Autoritățile din estul Indiei și din Bangladesh încearcă să repare începând de vineri mai multe drumuri, linii de electricitate și de telecomunicații distruse în urma devastatorului ciclon Amphan, care a făcut cel puțin 95 de victime în această regiune a lumii, informează DPA, preluat de Agerpres.

Prim-ministrul indian Narendra Modi a efectuat un zbor de monitorizare cu elicopterul pentru a analiza amploarea pagubelor produse în statul Bengalul de Vest, cel mai grav afectat de acest ciclon în India.

Ciclonul Amphan, care a atins zona continentală miercuri, însoțit de vânturi puternice și ploi torențiale, a distrus locuințe și culturi agricole, a dezrădăcinat copaci, a inundat suprafețe întinse și a avariat linii electrice și de telecomunicații din India și Bangladesh.

Până acum, 95 de decese au fost raportate: 80 în statele indiene Bengalul de Vest și Orissa și 15 în Bangladesh, potrivit agențiilor de gestionare a dezastrelor din ambele țări.

Cele mai multe dintre decese au fost provocate de copaci care au căzut peste locuințe, de prăbușirea unor clădiri din cauza vânturilor și ploilor și de electrocutare.

Mii de copaci care au blocat drumurile, inclusiv în Calcutta, unul dintre cele mai mari orașe din India, au fost ridicați de pe străzi, iar autoritățile locale pompează apa acumulată în perimetrele localităților și restaurează treptat alimentarea cu energie electrică.

Operațiunile de curățare sunt îngreunate de noul coronavirus, în contextul în care milioane de persoane au fost evacuate și strămutate în adăposturi de urgență, după ce locuințele lor au fost distruse de ciclonul Amphan.

Autoritățile din Bengalul de Vest și din Bangladesh evaluează în prezent amploarea pagubelor din regiunea Sunderbans, o zonă de mangrove din delta formată la confluența râurilor Gange, Brahmaputra și Meghna din Golful Bengal, de unde informațiile sunt obținute cu mare dificultate.

Rapoartele din această zonă sunt așteptate să sosească în următoarele două-trei zile, a declarat Iftekharul Islam, directorul agenției de gestionare a dezastrelor din Bangladesh.

Sunderbans este o rezervație a biosferei cu un sistem ecologic fragil, cunoscută pentru exemplarele sale de tigru bengalez. Situl a fost inclus de UNESCO pe lista patrimoniului mondial.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău