Bilanțul seismului de vineri din Indonezia a crescut la 56 de victime

  • 17 Ianuarie 2021 10:31
Bilanțul seismului de vineri din Indonezia a crescut la 56 de victime

Bilanțul seismului cu magnitudinea de 6,2 ce a lovit vineri provincia indoneziană Sulawesi de Vest a ajuns la 56 de victime, conform unui anunț făcut duminică de autoritățile indoneziene, transmite DPA, preluat de Agerpres.

Cele mai multe dintre victime sunt din capitala provinciei, Mamuju, unde s-au înregistrat 47 de decese. Celelalte 9 victime sunt din districtul vecin Majene. Seismul de vineri a distrus zeci de locuințe, iar numeroși rezidenți au rămas blocați sub dărâmături.

 

Foto: (c) IQBAL LUBIS/EPA



Peste 300 de locuințe au fost avariate sau complet distruse, au precizat oficialii indonezieni.

Numărul celor răniți a crescut la 826, pe măsură ce echipele de salvare au reușit să identifice supraviețuitori printre ruinele caselor dărâmate de seismul produs vineri noaptea, la ora locală 1:28.

Seismul de vineri a provocat, de asemenea, strămutarea a peste 15.000 de persoane și a cauzat cel puțin trei alunecări de teren, blocând mai multe drumuri care fac legătura între Mamuju și Majene.

"Alimentarea cu energie electrică în unele părți din Majene și Mamuju a fost reluată, iar autovehiculele pot circula pe drumul principal care leagă cele două districte, după ce echipe de militari au degajat drumul", conform unui purtător de cuvânt al Agenției indoneziene pentru dituații de urgență.

O replică seismică de 5 grade a fost înregistrată sâmbătă în aceeași provincie.

În 2018, un cutremur cu magnitudinea de 7,5, urmat de un tsunami pe insula Sulawesi, a provocat peste 4.300 de morți și dispăruți.

Arhipelagul indonezian se află în Cercul de foc al Pacificului, o zonă cu o puternică activitate seismică.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău