Bilanțul estimat al morților din Mariupol: 22.000 de victime de la începutul invaziei (autorități locale)

  • 12 Aprilie 2022 19:55
Bilanțul estimat al morților din Mariupol: 22.000 de victime de la începutul invaziei (autorități locale)

Aproximativ 21.000 de civili, locuitori ai Mariupolului, au fost uciși de de la începutul invaziei ruse, a declarat marți primarul orașului-port, potrivit The Guardian, care citează Reuters. Și guvernatorul militar al regiunii Donețk raportează un bilanț similar - circa 22.000 de victime, potrivit CNN.

Primarul din Mariupol, Vadim Boicenko, a spus că este dificil de calculat numărul exact al victimelor. Și guvernatorul militar din Donețk, Pavlo Kirilenko, a afirmat că situația este „dificlă”, notează DIGI24.

„Situația din Mariupol face dificil de comentat asupra numărului victimelor - orașul este sub asediu și izolat”, a declarat Pavlo Kirilenko pentru CNN.

„În momentul de față, discutăm de 20.000 până la 22.000 de morți în Mariupol.”

Estimări independente ale numărului de victime nu sunt disponibile. Președintele Volodimir Zelenski a vorbit despre „zeci de mii” de morți în Mariupol.

Ce spune guvernatorul despre presupusul atac chimic

Guvernatorul Pavlo Kirilenko a vorbit și despre presupusul atac chimic de luni seară în Mariupol.

„Știm că ieri, aproape de miezul nopții, o dronă a lansat un dispozitiv exploziv necunoscut, iar trei dintre oamenii care se aflau în zona uzinei metalurgice din Mariupol au început să se simtă rău. Am auzit că trei oameni au fost afectați și duși la spital, au primit asistență medicală, iar în acest moment viața lor nu este în pericol”, a declarat Pavlo Kirilenko.

Guvernatorul a mai precizat că rapoartele de la fața locului sunt preliminare, deci nu le poate „confirma 100% sau comenta”, dar poate confirma că incidentul a avut loc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău