Bilanțul de 8 ani al lui Dorin Chirtoacă

  • 27 Aprilie 2015 15:44
Bilanțul de 8 ani al lui Dorin Chirtoacă

Astăzi primarul capitalei Dorin Chirtoacă a prezentat raportul anual de activitate, dar și a celor 8 ani de când se află la cârma Primăriei capitalei.

Crearea a 30 de mii de locuri de muncă prin oferirea autorizațiilor în domeniul construcțiilor, asamblarea altor 20 de trolebuze noi, construcția primei străzi pietonale, și reabilitarea străzilor Alecu Russo și Dumeniuc, iluminatul public spre aeroport, susținerea suburbiilor, obținerea finanțării din partea Băncii Europene de reconstrucție și Dezvoltare în managementul deșeurilor solide.

Sunt doart câteva dintre realizările conducerii Primăriei Chișinău în anul 2014. Astăzi primarul capitalei Dorin Chirtoacă a prezentat raportul anual de activitate, dar și a celor 8 ani de când se află la cârma Primăriei capitalei.

Intitulat ”Municipiul Chișinău pe calea dezvoltării stabile și durabilă” raportul pentru ultimul an de activitate al primarului Dorin Chirtoacă prezintă principalele realizări în ultimul său an de mandat, prioritățile pentru următorii ani dar și a principalelor reușite ale sale în ultimii 8 ani de când a fost ales primar al Chișinăului.

300 de locuri de joacă pentru copiii noi, modernizarea stației de epurare, 160 de trolebuze noi, reabilitarea Lacul Valea Morilor sunt câteva dintre marile realizări din ultimii 8 ani, menționate de primarul Dorin Chirtoacă.

”Am restablit problema principalelor servicii: apă, canalizare, căldură. Apoi, au fost întoarse datorii în valoare de circa 800 milioane lei. S-a rezolvat problema mirosului neplăcut de la stația de epurare. Au fost obținute fonduri pentru modernizarea drumurilor. În total au fost reparate peste 20 de străzi cu o suprafață de circa 600 mii metri pătrați, ceea ce este dublu în opt ani de zile față de suprafața de 300 mii metri pătrați cât s-a făcut din anul 1990 până în 2007”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Printre realizări se numără și învestirea a 1,5 miliarde de lei pentru cele 20 de localități , în proiecte de gazificare, apă potabilă, drumurii și reconstrucția unor instituții de educație.

Cetățenii Chișinăului sunt principal prioritate a menționat totodată edilul când a decshis capitolul legat de prioritățile pentru anii viitori. În acest context  dorin Chirtoacă a enumerate principalele 10 priorități.

”Crearea locurilor de muncă, repararea blocurilor de locuit, înnoirea transportului public,  reparația drumurilor și securizarea trecerilor de pietoni, fludizarea transportului pr străzile din Chișinău,  managementul deșeurilor, continuarea amenajării parcurilor de agreement, finanțarea suburbiilor și reducerea diferențelor, reabilitarea centrului istoric și construcția altor străzi pietonale”, a declarat primarul Dorin Chirtoacă.

Toate aceste realizări demonstrează că ”lupta celor care s-au jertfit la 1812, 1989, la 7 aprilie, pentru adevăr și limba română, a tuturor celor care au fost deportați în Siberia, nu a fost în zadar. Ceea ce prezentam astazi arată că lupta lor nu a fost zadarnică pentru atingerea acestor obiective”a mai menționat Dorin Chirtoacă.

”Uniunea Europeană este singura șansă pentru cetățenii moldoveni să aibă o viață mai bună, și această palmă de pământ sa capete bunăstare. Altcineva nu poate ajuta Republica Moldova. Rămâne ca noi să păstrăm reduta libertății și renașterii naționale din Republica Moldova, ca de acum încolo să se ajungă la aceleași rezultate după modelul Chișinăului. Pe acest drum trebuie de mers până la capăt”, a declarat Dorin Chirtoacă.

AUDIO: Ascultați un interviu cu primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău