Big Ben va răsuna din nou la Londra, în noaptea de Anul Nou

  • 29 Decembrie 2019 16:00
Big Ben va răsuna din nou la Londra, în noaptea de Anul Nou

Big Ben, celebrul clopot din turnul nordic al Palatului Westminster din Londra, va răsuna din nou la miezul nopții de Revelion, marcând astfel pentru prima dată intrarea într-un nou an după ce noua sa înfățișare a fost dezvăluită publicului larg în luna martie, la jumătatea unor ample lucrări de restaurare și renovare care se vor finaliza în 2021, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Elizabeth Tower, una dintre cele mai fotografiate clădiri din Marea Britanie, înaltă de 96 de metri, a fost înconjurată de schele în ultimii doi ani, pentru ca cele patru ceasuri ale sale să fie reglate și revopsite și decorațiunile sale sculptate în piatră să fie reparate.

În martie 2019, unele dintre schele au fost îndepărtate, iar publicul larg a putut să vadă că cifrele și limbile celor patru cadrane ale turnului, devenite negre odată cu trecerea anilor, au fost vopsite în albastru, pentru a respecta culoarea lor inițială, potrivit experților.

După debutul lucrărilor de restaurare în 2017, Big Ben a rămas "tăcut" în cea mai mare parte a timpului, iar clopotul lui a răsunat doar cu ocazia unor evenimente speciale. Cel mai recent, clopotul din Big Ben a răsunat pe 11 noiembrie, de Ziua Comemorării.

Clopotul va fi testat de câteva ori în zilele care preced noaptea de Revelion, a precizat Parlamentul britanic într-un comunicat.

Restaurarea întregului Elizabeth Tower, cu un cost estimat la 61 de milioane de lire sterline (79,7 milioane de dolari), va include operațiuni de reparare și redecorare, inclusiv readucerea culorilor turnului londonez la designul lor original.

Operațiunea va fi finalizată în 2021 și va fi urmată de un program de restaurare a întregii clădiri a Parlamentului britanic, ce va fi implementat cu un buget de 4 miliarde de lire sterline.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău