Bienalei Internaționale de Pictură Chișinău – 2021 va fi vernisată astăzi la Muzeul Național de Artă

  • 22 Septembrie 2021 08:51
Bienalei Internaționale de Pictură Chișinău – 2021 va fi vernisată astăzi la Muzeul Național de Artă

Bienalei Internaționale de Pictură Chișinău – 2021 va fi vernisată astăzi la Muzeul Național de Artă, în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului.

În cadrul expoziției vor fi prezentate 192 de lucrări semnate de 186 de artiști originari din 35 de țări. Vernisajul va avea loc la ora 17:00. Pentru prima dată, în această ediție vor fi etalate într-o expoziție aparte lucrările laureaților din anii precedenți.

Pe 23 septembrie, la Muzeul Național de Artă al Moldovei se organizează Conferința Internațională cu genericul „Arta contemporană în contextul internațional”. Vor fi prezentate o serie de prelegeri ale criticilor de artă: „Pictura contemporană, transformări, prezență”, susținută de Pietro Finelli, Italia; „Arta Românească între Est și Vest”, de Pavel Șușară, România; „Instaurarea învățământului artistic modern și a Pinacotecii la Iași, reflectată în arhivele din jumătatea sec. XIX” de Maria Bilașevschi, România. La finalul conferinței, vor avea loc două lansări de albume de artă semnate de Pavel Șușară: „Theodor Pallady” și „Constantin Brâncuși”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău