Biden spune că e gata să meargă la Kiev

  • 15 Aprilie 2022 09:06
Biden spune că e gata să meargă la Kiev

Președintele SUA Joe Biden a lăsat să se înțeleagă că este gata să meargă în Ucraina și a confirmat că oficialii de la Casa Albă discută despre trimiterea la Kiev a unui înalt oficial american, relatează Daily Mail și Nexta, citat de hotnews.ro.

”Urmează să luăm o decizie (decizia de a trimite un înalt oficial american în capitala Ucrainei- n.red), a declarat joi Joe Biden întrebat de reporteri. Întrebat dacă el însuși este gata să meargă la Kiev, Biden a spus din mers: ”Da”.

Întrebările reporterilor vin după ce Politico a relatat miercuri că administrația Biden ia în calcul trimiterea unui înalt oficial american în capitala Ucrainei, pe modelul liderilor europeni care au vizitat deja Kievul.

Totuși, surse citate de Politico excludeau o vizită a președintelui Joe Biden sau a vicepreședintelui Kamala Harris, numele luate în calcul fiind cel al secretarului american Antony Blinken sau al ministrului apărării Lloyd Austin.

Președinta Parlamentului European, președinta Comisiei Europene sau premierul britanic se numără printre cei care s-au întâlnit cu președintele ucrainean la Kiev.

De asemenea, amintim că, recent, președintele Joe Biden a vizitat taberele de refugiați de la granița Poloniei și Ucraina, cu ocazia mini-turneului său european care a avut loc în contextul summitului NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău