Biden se va întâlni cu Zelenski în Franța și la G7 în Italia

  • 05 Iunie 08:23
Biden se va întâlni cu Zelenski în Franța și la G7 în Italia

Președintele SUA Joe Biden se va întâlni cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski în marja festivităților celei de-a 80-a aniversări a Debarcării în Normandia, apoi la summitul G7 din Italia, a anunțat marți Casa Albă la scurt timp după plecarea președintelui american în Franța, relatează AFP, scrie Agerpres.

"În cursul deplasării sale în Normandia, el va avea ocazia să discute cu președintele Zelenski pentru a discuta despre situația actuală din Ucraina și despre cum putem continua să aprofundăm sprijinul pentru Ucraina", a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Națională, Jake Sullivan, la bordul Air Force One, transmite sursa.

Volodimir Zelenski va fi primit vineri la Palatul Elysée de președintele francez Emmanuel Macron, a doua zi după festivitățile celei de-a 80-a aniversări a Debarcării în Normandia, pentru a discuta despre "nevoile Ucrainei" în fața Rusiei, a anunțat marți președinția franceză, potrivit AFP.

Rusia, care revendică progrese constante în ultimele săptămâni în estul și nord-estul Ucrainei, a declarat marți că nu exclude ca forțele sale ar putea lovi instructorii francezi pe solul ucrainean. Rusia mai afirmă că aceștia sunt deja prezenți la fața locului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
0,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău