Biden îl atacă pe Trump după ce a refuzat să condamne adepții supremației albilor: Sunt teroriști din interior

  • 17 Octombrie 2020 11:55
Biden îl atacă pe Trump după ce a refuzat să condamne adepții supremației albilor: Sunt teroriști din interior

Candidatul democrat la Casa Albă Joe Biden a considerat vineri ca fiind „uluitor” refuzul lui Donald Trump de a-i condamna pe adepții supremației albilor, afirmație făcută într-un discurs rostit în statul-cheie Michigan, cu 18 zile înaintea alegerilor prezidențiale din SUA, transmite Agerpres,

Fostul vicepreședinte american a făcut aceste afirmații alături de guvernatoarea de Michigan, Gretchen Whitmer, un adversar ferm al lui Donald Trump și care fost recent vizată de un complot al unor indivizi de extremă dreapta care intenționau să o răpească și să o „judece” pentru „trădare”.

„Nu vă înșelați, sunt teroriști din interior”, a declarat Joe Biden, la Southfield, în fața a aproximativ 20 de invitați și jurnaliști.

„Acesta este genul de comportament la care ne putem aștepta de la gruparea Stat Islamic. Aceasta ar trebui să șocheze conștiința tuturor americanilor, iar refuzul de a-i condamna pe acești tipi este uluitor”', a insistat el.

„Nu există loc pentru ură în America”, a reafirmat Joe Biden, promițând încă o dată că îi va aduce pe americani împreună dacă va fi ales.

Pe Twitter, președintele republican nu și-a exprimat nicio îngrijorare pentru Gretchen Whitmer în ziua anunțării complotului, pe 8 octombrie.

„În loc să-mi mulțumească (pentru acțiunea FBI) ea mă numește adept al supremației albilor. Nu tolerez nicio violență extremă”, a scris președintele american pe rețeaua de socializare.

Miliardarul republican fusese anterior criticat pentru că a evitat să-i condamne explicit pe adepții supremației albilor în timpul primei dezbateri împotriva lui Joe Biden din 29 septembrie.

13 bărbați, șapte dintre ei având legături cu o grupare de extremă dreapta intitulată Wolverine Watchmen, au fost arestați în Statele Unite sub acuzația că au conspirat pentru răpirea guvernatoarei din Michigan, atacarea legislativului acestui stat și amenințarea forțelor de ordine, au anunțat procurorii.

Conform plângerii penale înaintate de procurorii statului Michigan și cei federali, suspecții au complotat să o răpească pe guvernatoarea Gretchen Whitmer, o democrată care a intrat în conflict public cu președintele republican Donald Trump în ce privește restricțiile în criza epidemiei.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău