Biden îi felicită pe piloții care au doborât “cu succes” balonul chinez. Pentagonul denunță “o încălcare inacceptabilă a suveranității SUA” din partea Chinei

  • 05 Februarie 2023 11:25
Biden îi felicită pe piloții care au doborât “cu succes” balonul chinez. Pentagonul denunță “o încălcare inacceptabilă a suveranității SUA” din partea Chinei

Președintele american, Joe Biden, i-a felicitat sâmbătă pe piloții care au doborât “cu succes” balonul chinez care survola Statele Unite de câteva zile, notează AFP.

„Am ordonat Pentagonului miercuri să-l doboare cât mai curând posibil (…) Vreau să îi felicit pe piloții care au făcut-o”, le-a declarat jurnaliștilor liderul de la Casa Albă, potrivit Agerpres.

Un avion de vânătoare a doborât balonul chinez care zbura deasupra Statelor Unite de câteva zile și a cărui prezență constituia o “încălcare inacceptabilă” a suveranității americane, a declarat sâmbătă secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

“În această după-amiază, la ordinul președintelui (Joe) Biden, un avion de vânătoare american (…) a doborât cu succes un balon spion la mare altitudine, care aparținea Republicii Populare Chineze, în spațiul aerian deasupra coastei Carolinei de Sud”, a indicat Lloyd Austin într-un comunicat.

Joe Biden va “face întotdeauna o prioritate din siguranța americanilor răspunzând eficient la o încălcare inacceptabilă a suveranității noastre”, a adăugat el.

Pentagonul anunțase vineri că a detectat un aerostat mare deasupra Statelor Unite și a asigurat că nu are îndoieli cu privire la proveniența chineză și la utilizarea lui în scopuri de spionaj.

Autoritățile chineze, care s-au referit la o intruziune “involuntară”, și-au exprimat “regretele”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău