Biden motivează dezbaterea sa ratată în fața lui Trump prin oboseala acumulată în timpul deplasărilor internaționale

  • 03 Iulie 08:35
Biden motivează dezbaterea sa ratată în fața lui Trump prin oboseala acumulată în timpul deplasărilor internaționale

Joe Biden a estimat marți, 2 iulie, că dezbaterea sa ratată de joi, 27 iunie, în fața lui Donald Trump, se explică prin oboseala legată de deplasările sale internaționale recente, după ce în iunie el se deplasase în Franța, apoi în Italia, informează AFP.

Președintele american a apreciat că „nu a fost prea inteligent” de a fi „călătorit prin lume de mai multe ori” cu puțin timp înainte de această confruntare și că aceasta l-a făcut „aproape să adoarmă pe scenă” în timpul unei întrevederi cu donatori democrați lângă Washington, potrivit G4media.

Aceasta nu este o scuză, ci o explicație”, a adăugat Biden.

Eu nu i-am ascultat pe consilierii mei”, a mai spus democratul de 81 de ani, la cinci zile după dezbaterea în timpul căreia el a apărut aproape confuz și uneori complet pierdut în fața predecesorului său republican, cu care trebuie să se confrunte în noiembrie în alegerile prezidențiale.

Până acum, principalul argument al susținătorilor săi era cel de a spune că Joe Biden a avut „o seară proastă”, trecătoare, și de a sublinia că el suferă de o „răceală” care îi jenează vorbirea.

Această dezbatere dezastruoasă a suscitat un val de panică în tabăra democrată, unde unii se întreabă deja deschis asupra facultăților lui Joe Biden, precum și asupra viitorului candidaturii sale.

Citiți șiAnaliză France Presse: Dezbatere tensionată între un Trump plin de aplomb și un Biden confuz

Președintele american se deplasase în Franța din 5 până pe 9 iunie, pentru festivitățile prilejuite de aniversarea Debarcării aliate în Normandia și pentru o vizită de stat. În ziua sosirii sale, pe 5 iunie, după ce călătorise noaptea, el a rămas la hotel toată ziua.

Apoi, el s-a deplasat în Italia din 12 până pe 14 iunie, pentru un summit G7, după care s-a dus direct la un eveniment de campanie în California.

Democratul s-a retras apoi timp de șase zile pentru a pregăti dezbaterea cu consilierii săi la reședința din Camp David, lângă Washington, perioadă în care el nu a avut activitate publică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:6,69 m/s
Sat
23
Sun
25
Mon
27
Tue
29
Wed
31
Arhivă Radio Chișinău