Biden a vizitat soldații americani în Polonia aproape de granița cu Ucraina, manifestându-și regretul că nu o poate trece

  • 25 Martie 2022 20:10
Biden a vizitat soldații americani în Polonia aproape de granița cu Ucraina, manifestându-și regretul că nu o poate trece

Președintele american Joe Biden i-a vizitat vineri pe militarii americani dislocați în Polonia, nu departe de frontiera cu Ucraina, unde și-a manifestat ''dezamăgirea'' că, din motive de securitate, nu poate trece granița pentru a vedea el însuși impactul războiului asupra acestei țări, relatează agențiile EFE și AFP, citate de Agerpres.

''Sunt aici în Polonia pentru a vedea situația umanitară și, sincer, o parte din dezamăgirea mea vine din faptul că nu o pot vedea eu însumi, cum am făcut în alte locuri'', a spus Biden în orașul polonez Rzeszów, situat la circa 100 de kilometri de frontiera ucraineană.



Președintele american a mâncat pizza împreună cu militari din Divizia 82 Aeropurtată a SUA, desfășurați în Polonia pentru a consolida flancul estic al NATO după invazia Rusiei în Ucraina.

''Mulțumesc, mulțumesc mult pentru tot ce faceți. Voi sunteți cea mai mare forță de luptă din istoria lumii (...) Sunteți în centrul unei bătălii între democrații și autocrați. Ceea ce faceți este important, cu adevărat important'', a spus Biden în fața soldaților americani pe aeroportul din Rzeszów, localitate devenită un fel de centru logistic pentru primirea refugiaților ucraineni.

Joe Biden se va întâlni sâmbătă la Varșovia cu refugiați ucraineni, va avea o întrevedere cu președintele polonez Andrzej Duda (care nu a reușit să ajungă la Rzeszów pentru că avionul său a avut probleme tehnice) și va susține un discurs despre răspunsul aliaților față de invazia rusă în Ucraina. Apoi va reveni la Washington, după o intensă activitate diplomatică în care a subliniat la Bruxelles la întâlnirile cu liderii statele UE, NATO și G7 unitatea occidentală în fața agresiunii Rusiei asupra Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău