Biblioteca pe patru roți a pornit la drum prin satele Moldovei

  • 03 Iulie 2014 17:35
Biblioteca pe patru roți a pornit la drum prin satele Moldovei

Copiii din Chișinău, și în special cei din zonele rurale ale Republicii Moldova vor avea acces la o bogată bibliotecă mobilă.

Astăzi la Chișinău, ambasadorul Japoniei,  a transmis  oficial Bibliotecii Naționale ”Ion Creangă”  microbuzul echipat cu dispozitive tehnologice și cărți, așa-numitul Bibliobus. Ina Guțu a participat la ceremonie și vine cu mai multe detalii.

Bibliobusul, dotat cu peste 900 de cărți pentru copii,  a pornit deja prin localitățile Republicii Moldova. Însoțit de către un scriitor de la Chișinău, acesta  staționează în fiecare localitate câte o zi, timp în care copii au ocazia să răsfoiască din cărțile colorate de pe rafturi, să navigheze pe internet, său să se conecteze la bibliotecile online.

Bibliobusul este echipat cu tablete, calculatoare și ipad-uri conectate la internet, a fost déjà în 6 localități, între care Vadul lui Vodă și Căușeni, iar săptămâna viitoare va ajunge la Casa de Copii din Orhei. Acesta este accesibil și pentru copii aflați în scaune cu rotile. 

Printre invitați s-a numărat și scriitorul Spiridon Vangheli. La eveniment a fost prezentă și prima doamnă a Republicii Moldova, Margareta Timofti. Biblioteca mobilă  va ajunge în mod prioritar, în cele mai îndepărtate sate din Republica Moldova, unde vor fi organizate și întâlniri cu scriitorii, lansări de carte. Donația din partea ambasadei Japoniei este de peste 90.000  de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău