Biblioteca Națională a R. Moldova găzduiește expoziția personală de grafică a artistei, Ala Lupu-Leancă, cu genericul „REFLECȚII”

  • 06 Septembrie 2022 08:15
Biblioteca Națională a R. Moldova găzduiește expoziția personală de grafică a artistei, Ala Lupu-Leancă,  cu genericul „REFLECȚII”

Biblioteca Națională a Republicii Moldova găzduiește expoziția personală de grafică a artistei Ala Lupu-Leancă cu genericul „REFLECȚII”. Expoziția reunește 54 de lucrări și pune în evidență tendințele conceptuale și artistice de ultimă oră ale pictoriței din domeniul designului vestimentar. Vernisarea expoziției va avea loc la 9 septembrie, ora 16.00.

Practicând diverse genuri ale creației plastice, Ala Lupu-Leancă, prezintă în cadrul expozițiilor organizate de Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova opere originale în care demersul artistic al protagonistei contribue iminent la edificarea unor imagini estetic inedite și semantic consistente.

Atât pictura de șevalet, tapiseria sau arta vestimentară, domenii în care artista își materializează estetic opțiunile conceptuale și cele plastice, pun în relief o personalitate artistică complexă, înzestrată cu un simț elevat al frumosului și o pregătire profesionistă distinsă. 

Operele pictoriței Ala Lupu-Leancă, oglindesc preferințe tematice și soluții stilistice de actualitate în care creatoarea își etalează propriile viziuni asupra existenței și relevanței rolului spiritual purificator al artei.

Expoziția se desfășoară la BNRM, în spațiul expozițional Colecția de Arte și Hărți (str. 31 august 1989, nr. 78) până la 30 septembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău