Biblioteca Națională a deschis o expoziție aniversară dedicată poetului Vasile Romanciuc

  • 19 Decembrie 2022 16:28
Biblioteca Națională a deschis o expoziție aniversară dedicată poetului Vasile Romanciuc

O expoziție de documente cu genericul ”... Știe cu îngerii a conversa”, dedicată aniversării a 75-a de la nașterea poetului Vasile Romanciuc a fost deschisă la Biblioteca Națională, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Tatiana Gheiceanu, șefa secției Lectură Publică, curatorul expoziției, a menționat că aceasta cuprinde circa 100 de publicații din colecțiile bibliotecii: cărți, ediții periodice ce reflectă opera poetului, traduceri în alte limbi și critica literară despre creația protagonistului și este sistematizată în trei compartimente: ”Vasile Romanciuc, lumina glasului lăuntric”, ”Traduceri, alcătuiri și selecții” și ”Vasile Romanciuc, poet al firescului și candorii”, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în context, Biblioteca Națională și Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” organizează  Ședința Clubului Literar „Homo Aestheticus” cu genericul „Vasile Romanciuc: 75 de ani de la naștere”. Evenimentul se va desfășura miercuri, 21 decembrie, la ora 14.00, în Sala Colecție Arte și Hărți a Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.

Vasile Romancuc s-a născut la 17 decembrie 1947 în satul Bădragii Noi, Edineț. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (1976), membru al Uniunii Scriitorilor din România (1994), membru al PEN-Centrului Internațional (1996).

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău