Biblioteca Municipală ”B.P. Hasdeu” i-a premiat pe cei mai buni bibliotecari

  • 22 Octombrie 2019 18:10
Biblioteca Municipală ”B.P. Hasdeu” i-a premiat pe cei mai buni bibliotecari

Peste 100 de bibliotecari au fost premiați marți, 22 octombrie, în cadrul Galei Excelenței Bibliotecii Municipale ”B.P. Hasdeu”, organizate cu prilejul împlinirii a 142 de ani de la fondarea instituției, informează MOLDPRES.

Cu acest eveniment s-au încheiat Zilele Bibliotecii ”B.P. Hasdeu”, care s-au desfășurat în perioada 17-22 octombrie la Chișinău.

Solicitată de agenție, directorul instituției, Mariana Harjevschi, a menționat că astăzi au fost făcute totalurile programului estival destinat copiilor „Provocarea verii”, cu genericul ”Citește! Descoperă! Creează!”, care a avut scopul de a le dezvolta cititorilor abilitățile și calitățile de a-i face mai creativi și mai inteligenți prin lecturi, jocuri și experimente în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii.

”La concursul ”Provocarea verii”, care s-a desfășurat timp de 50 de zile, au participat 125 de bibliotecari din cele 27 filiale ale bibliotecii municipale. În cadrul lui au fost organizate circa 4300 de activități. Recent, ”Provocarea verii” a luat locul I la concursul ”Cel mai original proiect de promovare a lecturii cu ajutorul tehnologiilor”, în cadrul Programului Național LecturaCentral, organizat de Biblioteca Națională a Republicii Moldova”, a precizat Mariana Harjevschi.

Potrivit directorului instituției, diplome de merit au fost acordate din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Asociației Bibliotecarilor din R. Moldova, Direcției Cultură a Municipiului Chișinău și a Bibliotecii Municipale ”B.P. Hasdeu”.

Biblioteca Municipală ”B.P. Hasdeu” a fost fondată în 1877. În prezent, aceasta dispune de 27 de filiale, în cadrul cărora activează 355 de bibliotecari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău