Biblioteca Maramureș la 20 de ani de la înființare – un bogat fond de carte, servicii noi și ...un colț de rai muzeal (Audio)

  • 14 Noiembrie 2021 09:47
0%
00:00:00
00:00:00

La împlinirea celor 20 de ani de la înființare, Biblioteca Maramureș – filiala din sectorul Botanica a Bibliotecii municipale “B.P. Hașdeu” - reprezintă un important focar de cultură. Fondul de carte, care la început a constituit 10 mii de exemplare, donate de către ctitorul – biblioteca județeană “Petru Dulfu” din Baia Mare, România - la moment, a ajuns până la 27 mii de exemplare. Serviciile oferite de bibliotecă s-au diversificat, acesta devenind un centru atractiv pentru copii și maturi, susține directoarea Bibliotecii, Elena Sinița:

Pe lângă almanahul de cărți pe care-l oferim publicului cititor, biblioteca prestează și diverse servicii moderne pentru comunitate – spre exemplu de cultură și recreere, sănătate, de incluziune digitală, etc. Avem organizate mai multe expoziții, un mic muzeu, pe viitor ne propunem să organizăm o expoziție de carte veche și rară. Copiii  din sector dar și din cele câteva centre pentru copii din categorii social-vulnerabile, ce activează în apropiere, ne vizitează cu bucurie și aceasta e o dovadă în plus a faptului că activitatea noastră este una deosebit de necesară și utilă pentru societate” , a menționat Elena Sinița.

În acest domeniu pot activa cu dăruire doar oamenii pasionați de lectură, pentru care comunicare cu cititorii este o plăcere și o bucurie, acest lucru îl menționează șefa serviciului comunicare, Daniela Toma:

Până a ajunge la bibliotecă am învățat opt profesii. Dar biblioteca îmi este aproape deoarece iubesc foarte mult activitățile, iubesc copii, îmi place cartea și să mă implic tot timpul în ceva nou. Cred că serviciul de bibliotecă trebuie să se diversifice în continuare și să implice domeniul digital. Dar totuși acceptul să se pună pe lectură și pe comunicarea vie cu copiii, de care ei au nevoie cel mai mult”, a menționat Daniela Toma.

Dovadă a faptului că angajații bibliotecii activează cu dăruire de sine o constituie și ambianța plăcută, expozițiile variate și acel impresionant colț muzeal, care conține obiecte naționale vechi din arealul maramureșean și cel basarabean, care completează armonios atmosfera bibliotecii și dispoziția cititorului.

Mai multe detalii aflați din fișierul audio atașat materialului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău