Biblioteca „Ion Creangă” lansează programul cu povești în limba engleză

  • 01 Iunie 2020 16:00
 Biblioteca „Ion Creangă” lansează programul cu povești în limba engleză

O poveste în limba engleză în fiecare zi de luni! Programul „Story time” este lansat de Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” și este o invitație pentru cei mici să valorifice colecțiile de carte în limbă engleză pe care le are instituția. În fiecare zi de luni, la ora 11.00, toți doritorii pot participa la program, pe pagina de Facebook a Bibliotecii. Acesta presupune nu doar lectura poveștii, dar și o activitate interactivă: aplicație, modelare sau desen, în funcție de conținutul cărții, a declarat pentru IPN Eugenia Bejan, director adjunct al Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”.

Programul de povești „Story time” este la prima ediție și, deocamdată, nu are un termen definit. „Avem colecții de cărți care sunt pentru copii mici, pentru cei din clase primare și vrem să le valorificăm. Este și o invitație la lectură pentru copiii, care când vor putea veni la bibliotecă, vor putea să împrumute cărțile pe care le citim online”, a spus Eugenia Bejan. Acesta a menționat că programul cu povești în limba engleză este implementat cu ajutorul unei angajate a instituției, care este cunoscătoare de limbă engleză.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor, 
Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”  participă la maratonul de povești organizat în parteneriat cu Asociația națională a bibliotecarilor și bibliotecilor publice din România, la care participă mai multe biblioteci din țară. Fiecare bibliotecar care s-a înscris ca participant la acest eveniment a ales singur o poveste, avem 70 de bibliotecari în total, din România și Republica Moldova, care pe parcursul zilei, de la 10.00 la 18.00 citesc povești în direct”, precizat Eugenia Bejan. Cele 70 de povești din cadrul „Maratonului de lectură”, citite în direct, sunt transmise live pe Facebook, și pot fi ascultate online„Imediat cum am auzit despre acest eveniment, am decis că biblioteca va participa și, respectiv, ne-am înscris. Organizatorii au acceptat o poveste din partea bibliotecii noastre. Pentru că au fost foarte mulți doritori, s-a făcut o selecție, în baza unui test, fiecare a făcut o repetiție pentru că este un eveniment live și impune responsabilitate”, a menționat directorul adjunct al instituției.

Încă din luna martie, 
Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” a lansat programul „Ora poveștilor la tine acasă” în limba română, care se desfășoară în fiecare zi de marți și miercuri, la ora 11.00. Tot din aceeași lună, a fost lansat și programul de povești în limba rusă „Час истории” (Ora poveștii), poate fi urmărit în fiecare zi de joi la ora 13.00. „Ne-am dat seama că aceste servicii online sunt necesare nu doar în această perioadă, pentru că în felul acesta oferim posibilitatea multor copii și părinți să participe de oriunde, fie din țară sau peste hotare”, a adăugat Eugenia Bejan.

De astăzi, 1 iunie, în cadrul Bibliotecii 
Naționale pentru Copii „Ion Creangă” s-a reluat serviciul de împrumut de carte, cel de înscriere a utilizatorilor și de restituire a cărților, iar copiii mai mari pot citi în sala de lectură, în cazul în care cartea nu poate fi împrumutată la domiciliu. Activitatea instituției a fost sistată în contextul pandemiei COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău