Biblioteca „Ion Creangă” lansează campania națională de promovare a lecturii

  • 01 Februarie 2020 14:00
Biblioteca „Ion Creangă” lansează campania națională de promovare a lecturii

Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” a dat startul campaniei naționale de promovare a lecturii „Să citim împreună”, ediția a 9-a. În acest an campania este consacrată cărților: „Ieșirea din uitare”, de Ion Anton și „Născocilă, Roadegumă și feciorul lui Păcală”, de Titus Știrbu.

Solicitată de IPN, Eugenia Bejan, directoarea bibliotecii, a spus că activitățile care vor fi desfășurate în cadrul campaniei sunt adresate copiilor, adolescenților, părinților, bunicilor, cadrelor didactice. „Născocilă, Roadegumă și feciorul lui Păcală” este o carte pentru copii de vârstă preșcolară și gimnazială, iar „Ieșirea din uitare” este un roman destinat adolescenților. Cărțile vor ajunge la cititori fiind recomandate de bibliotecarii școlilor și a bibliotecilor publice.

Cărțile repartizate bibliotecilor pentru a desfășura campania au fost editate într-un număr de 300 de exemplare printr-un program finanțat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Numărul este insuficient ca să facă față solicitărilor, spune Eugenia Bejan, de aceea bibliotecile sunt îndemnate să procure suplimentar cărți de la edituri.

Directoarea bibliotecii a mai spus că este important că, de la an la an, tot mai mulți adulți se implică în desfășurarea campaniei, iar cărțile pentru copii, pentru adolescenți, devin lecturi pentru familie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău