BERD a descoperit patru „campioni ascunși” ai economiei R.Moldova (Mold-street)

  • 10 Octombrie 2019 11:28
BERD a descoperit patru „campioni ascunși” ai economiei R.Moldova (Mold-street)

Republica Moldova are cel puțin patru „potențiali campioni ascunși” - companii mici și mijlocii de succes și inovatoare, dar practic necunoscute, se arată într-un studiu publicat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), citat de Mold-street.com.

Potrivit sursei citate, cel mai mare număr de „campioni ascunși” a fost identificat în Polonia (11), urmat de Belarus (10), Serbia (10) și Slovenia (10). Cel mai mare număr de „potențiali campioni ascunși” a fost identificat în Moldova, Albania și Estonia - câte 4. 

Studiul constată că o mare parte a acestor așa-numiți „campioni ascunși” activează în industria prelucrătoare.

"Acest lucru indică poziționarea de succes a acestora ca furnizori de clustere industriale mai mari, care a fost susținută de patrimoniul puternic al regiunii în acest sector", potrivit BERD, care a finanțat studiul.

Conceptul de „campioni ascunși” descrie companiile care sunt printre cele mai bune din lume în ceea ce privește cota de piață în nișa respectivă sau printre primele două dintr-o regiune. Veniturile lor nu depășesc un miliard de dolari și tind să nu fie deloc cunoscuți sau cunoscuți de publicul larg.

Citiți integral materialul pe Mold-street.com

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău