BERD a aprobat o nouă strategie pentru investiţiile destinate R.Moldova

  • 30 Noiembrie 2017 15:01
BERD a aprobat o nouă strategie pentru investiţiile destinate R.Moldova

Consiliul de directori al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a aprobat miercuri o nouă strategie pentru investiţiile destinate Republicii Moldova în următorii cinci ani.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat de presă al BERD, banca, împreună cu Fondul Monetar Internaţional, Uniunea Europeană şi alţi parteneri cheie, vor continua să depună efort pentru desfăşurarea reformelor în Republica Moldova.

"Printre priorităţile BERD se numără restructurarea sectorului bancar, căci instituţia financiară europeană va continua să acorde împrumuturi băncilor partenere din ţară. De asemenea, BERD va lucra cu parteneri strategici pentru a restabili transparenţa în sectorul bancar al Moldovei", se arată în comunicat.

Noua strategie a BERD va contribui la consolidarea securităţii energetice a Moldovei, va dezvolta infrastructura pieţei energetice, finanţând proiecte de utilizare a surselor regenerabile de energie.

"Susţinerea companiilor private din partea statului le va permite să concureze pe piaţa Uniunii Europene. Din acest motiv, BERD va finanţa direct companiile care au idei bune şi proiecte de dezvoltare, precum şi va ajuta întreprinderile mici şi mijlocii să se dezvolte", menţionează banca.

Obiectivul principal al noii strategii a BERD este de a continua cooperarea cu Guvernul RM în vederea îmbunătăţirii mediului de afaceri în ţară.

"Noua strategie ne dă un nou impuls pentru angajamentul nostru în Moldova. BERD va contribui la schimbările progresive în Moldova, îmbinând investiţiile financiare şi participarea politică. Împreună ne concentrăm pe stabilirea unui sector financiar puternic, transparent şi modern, care va lucra pentru oamenii şi companiile din Moldova", a spus şeful biroului BERD de la Chişinău, Dmitri Gvindadze.

INFOTAG precizează: BERD este unul dintre principalii investitori din Republica Moldova. Până acum BERD a investit mai mult de 1 miliard de euro în diverse proiecte de infrastructură, energetice, bancare, industriale, agricole.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ştiri * Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
22 °C
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:2,1 m/s
Dum
26 °C
Lun
24 °C
Mar
24 °C
Mie
23 °C

Curs oficial BNM 18 August 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 18.9105 -0.0000
USD 16.6386 -0.0000
RON 4.0576 -0.0000
UAH 0.5989 -0.0000
RUB 0.2482 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău