BERD a aprobat o nouă strategie pentru investițiile destinate R.Moldova

  • 30 Noiembrie 2017 15:01
BERD a aprobat o nouă strategie pentru investițiile destinate R.Moldova

Consiliul de directori al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a aprobat miercuri o nouă strategie pentru investițiile destinate Republicii Moldova în următorii cinci ani.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la un comunicat de presă al BERD, banca, împreună cu Fondul Monetar Internațional, Uniunea Europeană și alți parteneri cheie, vor continua să depună efort pentru desfășurarea reformelor în Republica Moldova.

"Printre prioritățile BERD se numără restructurarea sectorului bancar, căci instituția financiară europeană va continua să acorde împrumuturi băncilor partenere din țară. De asemenea, BERD va lucra cu parteneri strategici pentru a restabili transparența în sectorul bancar al Moldovei", se arată în comunicat.

Noua strategie a BERD va contribui la consolidarea securității energetice a Moldovei, va dezvolta infrastructura pieței energetice, finanțând proiecte de utilizare a surselor regenerabile de energie.

"Susținerea companiilor private din partea statului le va permite să concureze pe piața Uniunii Europene. Din acest motiv, BERD va finanța direct companiile care au idei bune și proiecte de dezvoltare, precum și va ajuta întreprinderile mici și mijlocii să se dezvolte", menționează banca.

Obiectivul principal al noii strategii a BERD este de a continua cooperarea cu Guvernul RM în vederea îmbunătățirii mediului de afaceri în țară.

"Noua strategie ne dă un nou impuls pentru angajamentul nostru în Moldova. BERD va contribui la schimbările progresive în Moldova, îmbinând investițiile financiare și participarea politică. Împreună ne concentrăm pe stabilirea unui sector financiar puternic, transparent și modern, care va lucra pentru oamenii și companiile din Moldova", a spus șeful biroului BERD de la Chișinău, Dmitri Gvindadze.

INFOTAG precizează: BERD este unul dintre principalii investitori din Republica Moldova. Până acum BERD a investit mai mult de 1 miliard de euro în diverse proiecte de infrastructură, energetice, bancare, industriale, agricole.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău