Bentley a dezvăluit mașina care are finisaje din lemn vechi de 5.000 de ani

  • 03 Martie 2020 14:48
Bentley a dezvăluit mașina care are finisaje din lemn vechi de 5.000 de ani

Bentley a dezvăluit modelul Mulliner Bacalar, o decapotabilă de 2 milioane de dolari ale cărei finisaje de bord sunt făcute din lemn vechi de peste 5.000 de ani. Doar 12 mașini vor fi produse, informează CNN, potrivit Digi24.ro.

Constructorul britanic de lux avea de gând să prezinte Mulliner Bacalar la Salonul Internațional Auto de la Geneva, însă acesta a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus, notează sursa citată.

Bacalar este o Barchetta ("barcă mică" în italiană), adică un model decapotabil care nu oferă niciun fel de acoperiș.

Modelul are tracțiune integrală și este propulsat de un motor V12 care produce 650 de cai-putere. Bentley Mulliner Bacalar oferă o transmisie automată cu 8 trepte, iar puterea se va duce de obicei către roțile din spate, însă poate merge și către cele din față în cazul în care sistemele mașinii detectează o lipsă de tracțiune.

Modelul Bacalar este denumit după un lac din peninsula Yucatan din Mexic, iar în afara mânerelor ușilor, mașina nu împrumută nimic de la alte modele Bentley.

Finisajele interioare sunt făcute din lemn care provine de la copaci conservați natural timp de 5.000 de ani în râuri și lacuri din Marea Britanie. Îmbătrânirea lemnului timp de 5.000 de ani într-un mediu umed i-a oferit acestuia o culoarea neagră specială. După ce a fost extras din apă, lemnul a fost uscat în condiții controlate pentru a nu fi distrus.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău