Benjamin Netanyahu: Hamas a trecut o ''linie roșie''. Israelul va reacționa cu forță

  • 11 Mai 2021 09:06
Benjamin Netanyahu: Hamas a trecut o ''linie roșie''. Israelul va reacționa cu forță

Mișcarea islamistă Hamas, aflată la putere în Fâșia Gaza, a trecut o ''linie roșie'' după ce a lansat rachete luni seara asupra Israelului, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a promis un răspuns puternic din partea statului evreu, relatează AFP.

"Organizațiile teroriste din Gaza au trecut o linie roșie în seara 'Zilei Ierusalimului, lansând rachete până în zona Ierusalimului", a spus premierul Netanyahu.

''Israelul va reacționa cu forță (...), oricine atacă va plăti un preț mare. Vă spun, cetățeni ai Israelului, conflictul actual ar putea dura ceva timp'', a adăugat el.

Mișcarea Hamas, dar și alte grupuri armate palestiniene din Gaza au intensificat luni seara tirurile de rachete către sudul Israelului, apropiindu-se de Ierusalim, potrivit armatei israeliene.

Situația din Cisiordania și Ierusalimul de Est a fost tensionată de la începutul Ramadanului, luna sfântă de post și rugăciune a musulmanilor. Numeroși palestinieni sunt furioși întrucât poliția israeliană a restricționat accesul în unele zone din Orașul Vechi.

Există temeri că violențele s-ar putea intensifica luni, când Israelul celebrează Ziua Ierusalimului, care marchează cucerirea jumătății de est a orașului în timpul Războiului de Șase Zile din 1967. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău