Belorusa Arina Sabalenka, nr. 2 mondial al tenisului feminin: Nu susțin războiul, nu-l susțin pe Aleksandr Lukașenko

  • 06 Iunie 2023 19:59
Belorusa Arina Sabalenka, nr. 2 mondial al tenisului feminin: Nu susțin războiul, nu-l susțin pe Aleksandr Lukașenko

Belarusa Arina Sabalenka, numărul doi mondial al tenisului feminin, a declarat marți că nu vrea ca țara ei să fie implicată în niciun conflict și că ea nu susține războiul din Ucraina, informează Reuters, citată de Agerpres.ro.

"Eu nu vreau ca țara mea să fie implicată în niciun conflict, eu nu susțin războiul. Nu susțin războiul, adică nu-l susțin pe Aleksandr Lukașenko (președintele Bearusului - n. r.)", a afirmat Sabalenka într-o conferință de presă după ce a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina în sferturi de finală la Roland Garros.

Sabalenka nu a participat la cele două conferințe de presă anterioare, săptămâna trecută, invocând motive de sănătate mintală și spunând că nu se simțea în siguranță după ce a fost întrebată cu privire la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Sabalenka s-a calificat marți în semifinale la Roland Garros după ce a trecut de Elina Svitolina (Ucraina), în două seturi, 6-4, 6-4. La finalul meciului, Arina Sabalenka a așteptat-o la fileu pe ucraineancă să dea mâna cu ea, dar Svitolina s-a îndreptat direct spre banca ei, ceea ce a atras huiduielile publicului.

Dintre jucătorii de tensi ruși și bieloruși, doar Daria Kasatkina (Rusia, nr. 9 mondial) s-a exprimat clar împotriva agresiunii Federației Ruse în Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău