Belaurs | Un opozant al lui Aleksandr Lukașenko, reținut de bărbați mascați

  • 09 Septembrie 10:58
Belaurs | Un opozant al lui Aleksandr Lukașenko, reținut de bărbați mascați

Avocatul Maxime Znak, unul dintre ultimii doi membri ai Consiliului de Coordonare al opoziției încă în libertate și rămași în Belarus, a fost reținut miercuri dimineață de bărbați mascați, îmbrăcați în haine civile, au anunțat aliații săi, potrivit AFP și Reuters, citate de Agerpres.

"Maxime Znak a venit la birou pentru a participa la o videoconferință, însă nu s-a mai alăturat (discuției). Nu a mai apucat decât să trimită cuvântul 'mascați'", a informat serviciul de presă al grupului său de opoziție pe canalul său de mesagerie, Telegram, publicând de asemenea o fotografie cu avocatul condus de bărbați înarmați și în civil.

Potrivit agenției de presă RIA, poliția din Belarus nu are informații privind o presupusă reținere a lui Znak.

Avocatul lui Znak a declarat, citat de Sputnik Belarus, că apartamentul politicianului de opoziție a fost verificat de comisia de anchetă a țării.

Conform Sputnik Belarus, Znak face obiectul unor proceduri judiciare din partea comisiei de anchetă.

Agenția Interfax a relatat că anchetatori ai statului au verificat de asemenea birourile politicianului de opoziție Viktor Babariko, aflat la închisoare.

Marți, o cunoscută lideră a opoziției, Maria Kolesnikova, și-a rupt pașaportul pentru a nu putea fi forțată să treacă granița în Ucraina după ce a fost răpită de pe stradă la Minsk, au spus doi dintre aliații săi.

Consiliului de Coordonare al opoziției încearcă să obțină un dialog cu liderul Aleksandr Lukașenko în legătură cu ceea ce consideră a fi alegerile prezidențiale falsificate de la începutul lunii august, în urma cărora a izbucnit o amplă mișcare de protest împotriva veteranului președinte al țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14
Câțiva nori
Umiditate:93 %
Vint:4,1 m/s
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
10
Sun
8

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău