Belarus: Trei militante ucrainene au fost torturate și abandonate în pădure de agenții KGB

  • 20 Decembrie 2011 20:05
Belarus: Trei militante ucrainene au fost torturate și abandonate în pădure de agenții KGB

Trei militante ucrainene din mișcarea Femen, care au manifestat fără sutien într-un protest din Belarus, au fost torturate azi noapte de agenți ai KGB care le-au abandonat dezbrăcate complet și fără acte de identitate într-o pădure, în plină noapte, potri

Trei militante ucrainene din mișcarea Femen, care au manifestat fără sutien într-un protest din Belarus, au fost torturate azi noapte de agenți ai KGB care le-au abandonat dezbrăcate complet și fără acte de identitate într-o pădure, în plină noapte, potrivit France Presse.

Demonstrația la care au participat activistele a avut loc ieri, la Minsk, și a marcat un an de la realegerea controversată a președintelui Alexandr Lukașenko.

Potrivit site-ului organizației Femen, activistele au fost ridicate de polițiști și agenți KGB dintr-o gară și duse cu forța într-o pădure la 300 de kilometri de Minsk. Aici au fost forțate să se dezbrace complet, la o temperatură de 0 grade și, potrivit uneia dintre ele, au fost stropite cu ulei și amenințate că li se va da foc. Agenții, care le-au tăiat părul cu un cuțit, au filmat întreaga scenă, după care le-au abandonat. Femeile au fost găsite de un localnic, care le-a oferit un telefon mobil cu care au putut chema ajutoare. Conform site-ului, femeile sunt acum în afara oricărui pericol, însă sunt puternic traumatizate de cele întâmplate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:2,06 m/s
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău